Nou projecte a Tordera: Qui té les claus de casa?

Avancem cap a un nou model de vida, amb la cessió del terreny municipal per part de l’Ajuntament de Tordera

La cessió del terreny municipal del sector centre per a la construcció d’una nova Llar, un Centre Ocupacional i Espais Comunitaris per a les persones amb discapacitat ens permet avançar en el model de vida comunitària d’El Rusc.

Les persones amb discapacitat tenen dret a decidir com volen viure. Des de la Fundació Dr. Joan Pujol El Rusc, les acompanyem per tal que aquest procés els permeti tenir el màxim d’autonomia possible i siguin part activa de la comunitat.

Amb el projecte “Qui té les claus de casa?” El Rusc posarà en marxa un nou model de Llar Residència que combinarà espais oberts al poble. Per a fer-ho, la complicitat i suport dels agents del territori, és clau. Iniciar el procés amb la signatura de la cessió dels terrenys per a la construcció del nou equipament amb l’Ajuntament de Tordera és el primer pas.

Actualment, El Rusc disposa de tres Llars Residència (El Lledoner, El Petit Príncep i El Brunzit) ubicades a Tordera i amb capacitat per a 7, 9 i 10 persones respectivament.
El Centre Ocupacional El Rusc està ubicat al Veïnat de Sant Ponç, als afores de Tordera. Disposem de 33 places per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Nou projecte de vida comunitària i de desinstitucionalització.
Volem cercar solucions amb les quals la persona amb discapacitat pugui decidir i cercar models de suport on tenir una vida més independent i comunitària. 
Un model des del qual la persona pot prendre decisions sobre la seva vida i participa activament en els diferents àmbits de la societat, promovent ser el més autònoma i independent possible i oferint el suport que necessiti. Un model que potenciï la vida de barri i de poble i que permeti a les persones la seva inclusió i formar part activa de la seva comunitat. Treballant en xarxa i aportant solucions a necessitats de Tordera.
El nom del projecte: “Qui té les claus de casa?” vol recollir aquest fet. La importància de tenir les pròpies claus, una llar on sentir-se com a casa.
Alhora, aquest recurs dona resposta a una necessitat urgent de recursos d’habitatge per a persones amb discapacitat. Pensem que el model de grans residències està caduc i els nous serveis socials apunten cap a recursos més personalitzats i petits. Aquesta línia està promoguda per la Generalitat de Catalunya i per DINCAT i PLENA INCLUSIÓN, amb la creació i potenciació del projecte MI CASA.

“Qui té les claus de casa?” projecte Tordera.
Volem fer un pas endavant en el serveis per a persones amb discapacitat intel·lectual, proposant el model de vida comunitària d’El Rusc a Tordera. 
El nou projecte incorporarà:
– Un nou espai de Llar Residència per a 12 persones.
     – Redistribució de les places de les Llars existents en unitats de convivència més petites (5-6 persones).
     – Un Centre Ocupacional per a 50 persones.
     – Espais i equipaments comunitaris oberts al poble que puguin donar resposta a les necessitats de la            ciutadania de Tordera.
     · Espai sociocultural
     · Menjador social
     · Restaurant

El projecte té una duració estimada de tres anys amb diferents fases de desenvolupament:
     · Fase inicial, que comença amb la firma de la cessió del terreny per part de l’Ajuntament de Tordera.
     · Segona fase de captació de fons.
     · Tercera fase d’inici de les obres, que s’aniran completant de forma gradual.
Aquest projecte preveu una inversió inicial de 1’5 milions d’euros per a la construcció de l’espai de Llar Residència. Es preveu una part del finançament públic i una part que pugui ser coberta amb la complicitat i suport d’empreses i persones. Una vegada creada la llar i els diferents equipaments el finançament de les places quedarà cobert per la Generalitat de Catalunya.

Coneix el projecte “Qui té les claus de casa” AQUÍ


Fes la teva donació

Ubicació dels terrenys: entre els carrers Tramontana, Santiago Rusiñol i Maresme de Tordera. Superfície: 3032 m2

Contacte:

Jorge Herrera

projectetordera@elrusc.cat

Entrades relacionades

Translate »