Identitat, Missió i Valors

El Rusc va nèixer com una comunitat per acollir i oferir una llar digna per a persones amb discapacitat intel·lectual, com una comunitat de fe, opció que passava per tenir un estil de vida auster, ecològic i espiritual.

Des dels seus inicis i durant tot el seu recorregut, El Rusc ha estat vinculat a la filosofia de l’organització de l’Arca que defineix la seva Identitat i Missió.

IDENTITAT: Som persones amb o sense discapacitat que compartim la vida en comunitats que pertanyen a la Federació de l’Arca Internacional. Les relacions mútues i la confiança estan en el nostre cor i en el camí que fem junts. Reconeixem el valor únic de cada persona i la necessitat de la relació.

MISSIÓ: Donar a conèixer els dons de les persones amb discapacitat intel·lectual que es revelen a través de relacions mútues transformadores. Fomentar un ambient comunitari inspirat en els valors essencials de la nostra història i que respongui a les necessitats canviants dels nostres membres. Ens comprometem a treballar junts, des de les diferents cultures, en favor d’una societat més humana.

VALORS: Creiem en una societat diversa i inclusiva, que fomenti la participació i que respecti els drets de totes les persones. Caminem junts cap a la igualtat d’oportunitats perquè les persones puguin ser cada cop més independents i autònomes en la seva presa de decisions.

Translate »