Les Llars

Vista d’El Rusc

Les Llars volen esdevenir el cor de la Comunitat. És el motiu pel qual es va iniciar la nostra entitat, com un lloc de vida on poder oferir a les persones amb discapacitat intel·lectual la dignitat de poder viure com una família.

La Llar és un lloc on la persona realitza la seva vida quotidiana amb la voluntat de ser acompanyada en la seva autonomia, per tal de crèixer en una vida plena i amb qualitat de vida.

A la masia d’El Rusc és on es va fundar la comunitat el 1977 i on s’inicià la primera llar i posteriorment el Taller.

A dia d’avui, disposem de tres Llars Residència, ubicades al nucli urbà de Tordera. La darrera entrà en funcionament el 2 de novembre de 2016, anomenada El Lledoner per a 7 persones en situació d’envelliment o suport integral. L’anterior s’innaugurà el 21 de juny de 2012, El Brunzzit on hi viuen 10 persones. I la primera al nucli urbà de Tordera fou El Petit Príncep, que es va fundar l’any 1996, on hi viuen 9 persones.

Actualment a la masia d’El Rusc hi comparteixen espais el Centre Ocupacional i el Voluntariat Internacional. També pot funcionar com a Llar Residència, amb cabuda per a 10 persones.

Tenim un equip humà format pels educadors i responsables de cada llar que treballen coordinats amb l’equip tècnic format per la treballadora social, la psicòloga i el director.

La Comunitat disposa d’una xarxa de Voluntariat Internacional que viuen en les pròpies llars i de voluntaris de suport local que acompanyen a les persones en les activitats diàries juntament amb els educadors.

LLAR EL LLEDONER 

C/Girona 40 baixos B – 08490 – Tordera (Barcelona) – 

Tlf. 930234911

Contacte: lledoner@elrusc.cat

Celebrant Sant Jordi a la Llar El Lledoner

LLAR EL BRUNZIT 

C/Girona 40 baixos, int. 1ª, esc. C – 08490 – Tordera (Barcelona) –

Tlf. 937645224

Contacte:  brunzit@elrusc.cat

La bombolla d'El Brunzit en temps de pandèmia.

LLAR EL PETIT PRÍNCEP 

C/Camí Mas Martí , 49 baixos – 08490 – Tordera (Barcelona) –

Tlf. 937640170

Contacte: petitprincep@elrusc.cat

El grup d'El Petit Príncep (2021)

RUSC GIRONA

C/Pau Casals, 32 – 17001 – Girona
Contacte:  info@ruscgirona.cat

Amb la voluntat d’oferir un lloc de vida digna a les persones amb discapacitat intel·lectual neix, el febrer de 2023, Rusc Girona.

Una llar-residència que acompanya les persones perquè puguin trobar un espai on viure des del model de vida comunitària d’El Rusc.

 

Segons les seves necessitats i aspiracions de cada persona, proporcionant estabilitat i benestar emocional i personal amb la finalitat de millorar la seva autonomia.

Valorem allò autèntic i diferencial de totes les persones. Creiem en una societat diversa i inclusiva, que fomenti la participació i que respecti els drets de tothom.

La vida és una festa, celebrem-la!

Translate »