Centre Ocupacional El Rusc

Des d’El Rusc creiem en la importància de treballar conjuntament amb les entitats del sector i en la formació contínua per a la millora del nostre servei centrat en les necessitats de les persones. Per aixó Durant  l’any 2016 vam estar inmersos en el Projecte de Transformació dels Centres Ocupacionals a Catalunya que s’enmarca en la idea de reforç del reconeixement a les persones amb discapacitat del concepte de «plena persona«, amb la totalitat dels seus drets, inclòs el de decidir (amb els suports que li siguin necessaris) sobre la seva vida.

Oferim el Servei de Teràpia Ocupacional d’atenció diürna a les persones amb discapacitat   intel·lectual.

Volem assegurar una igualtat d’oportunitats en la persona i afavorir la realització d’activitats laborals, personals i socials que potenciïn les seves capacitats. Cal també una integració a l’entorn social més proper i a la vida de la comunitat.

Població destinatària: Persones amb grau de disminució igual o superior al 65% i una capacitat productiva inferior al 37,5% amb vistiplau d’ICASS.

Capacitat: 35 places

Personal: El Centre Ocupacional està format pel següent equip de professionals:

Equip tècnic, format per la Treballadora Social, Psicóloga i Director, que treballen coordinats amb el Director del Centre Ocupacional, els monitors d’atenció directa, personal en pràctiques i voluntaris.

Horari: De dilluns a divendres de 9h. a 17h.

Les persones s’especialitzen en aquelles activitats que hi tenen habilitats, els agraden i els són terapèutiques, afavorint sempre la iniciativa i no la passivitat. L’organització del taller passa per pensar en la persona de manera oberta i constructiva. Diferenciem dos tipus d’activitats:

Activitat de Piscina

Activitat de Piscina

ACTIVITATS D’AJUSTAMENT PERSONAL

Tenen per a objectiu una rehabilitació estructural de la persona i una millora de la relació amb l’entorn social: Informàtica, Ràdio, Bloc, Psicomotricitat, Piscina, Equinoteràpia, Galliner, Hort.

També el Teatre ha estat important dins el ventall de les activitats d’ajustament personal. En aquest ÀLBUM de Vimeo hi trobareu algunes de les obres realitzades.

També participem en la Festa de Reis, Fira del Ram de Tordera, Carnaval, parada de Sant Jordi, realitzem sortides programades, etc…

Les activitats d’ajustament personal han de potenciar i millorar els hàbits i habilitats de la vida personal i social. Potenciar i desenvolupar l’autonomia personal i la responsabilitat. Així com oferir formació i aprenentatges bàsics.

Podeu consultar l’Arxiu històric del programa DIVERSONES de Ràdio Tordera que realitzem quinzenalment des del Taller.descargaoi

 

Activitat de Ceràmica

Activitat de Ceràmica

ACTIVITATS D’OCUPACIÓ TERAPÈUTICA

L’ocupació terapèutica consisteix en la realització d’unes tasques,  on la persona pugui adonar-se de l’assoliment d’un resultat material satisfactori.

L’estructura del Taller s’adapta al ritme de les feines per a cada persona. Les feines han de ser netes, no estressants i creatives: Ceràmica, Bijuteria, Costura. També realitzem feines manipulatives per a empreses externes.

Donem suport i formació en relació als aspectes laborals, aconseguint tenir una feina estable i continuada. Així aconseguim l’adquisició i manteniment dels hàbits laborals i coneixements professionals.

 

TALLER EL RUSC
Veïnat de Sant Ponç, 12   
08490 – Tordera (Barcelona)         
Apt. correus 196
Tlf. 937640150
 taller@elrusc.cat