Centre Ocupacional El Rusc

Des d’El Rusc oferim el Servei de Teràpia Ocupacional d’atenció diürna a les persones amb discapacitat intel·lectual. Creiem en la importància de treballar conjuntament amb les entitats del sector i en la formació contínua per a la millora del nostre servei centrat en les necessitats de les persones.

Volem assegurar una igualtat d’oportunitats en la persona i afavorir la realització d’activitats laborals, personals i socials que potenciïn les seves capacitats. Cal també una integració a l’entorn social més proper i a la vida de la comunitat.

El grup de ràdio DIVERSONES
El grup de ràdio DIVERSONES

Població destinatària: Persones amb grau de disminució igual o superior al 65% i una capacitat productiva inferior al 37,5% amb vistiplau d’ICASS.

Capacitat: 35 places

Personal: El Centre Ocupacional està format pel següent equip de professionals:

Equip tècnic, format per la Treballadora Social, Psicóloga i Director, que treballen coordinats amb el Director del Centre Ocupacional, els monitors d’atenció directa, personal en pràctiques i voluntaris.

Horari: De dilluns a divendres de 9h. a 17h.

Les persones s’especialitzen en aquelles activitats que hi tenen habilitats, els agraden i els són terapèutiques, afavorint sempre la iniciativa i no la passivitat. L’organització del taller passa per pensar en la persona de manera oberta i constructiva. Diferenciem dos tipus d’activitats:

 

ACTIVITATS D’AJUSTAMENT PERSONAL

Equinoteràpia
Equinoteràpia

Tenen per a objectiu una rehabilitació estructural de la persona i una millora de la relació amb l’entorn social: Informàtica, Ràdio, Bloc, Psicomotricitat, Piscina, Equinoteràpia, Galliner, Hort.

També el Teatre ha estat important dins el ventall de les activitats d’ajustament personal. En aquest ÀLBUM de Vimeo hi trobareu algunes de les obres realitzades.

També participem en la Festa de Reis, Fira del Ram de Tordera, Carnaval, parada de Sant Jordi, realitzem sortides programades, etc…

Les activitats d’ajustament personal han de potenciar i millorar els hàbits i habilitats de la vida personal i social. Potenciar i desenvolupar l’autonomia personal i la responsabilitat. Així com oferir formació i aprenentatges bàsics.

Podeu consultar l’Arxiu històric del programa DIVERSONES de Ràdio Tordera que realitzem quinzenalment des del Taller.

 

ACTIVITATS D’OCUPACIÓ TERAPÈUTICA

Activitat al Centre Ocupacional.
Activitat al Centre Ocupacional.

L’ocupació terapèutica consisteix en la realització d’unes tasques,  on la persona pugui adonar-se de l’assoliment d’un resultat material satisfactori.

L’estructura del Taller s’adapta al ritme de les feines per a cada persona. Les feines han de ser netes, no estressants i creatives: Ceràmica, Bijuteria, Costura. També realitzem feines manipulatives per a empreses externes.

Donem suport i formació en relació als aspectes laborals, aconseguint tenir una feina estable i continuada. Així aconseguim l’adquisició i manteniment dels hàbits laborals i coneixements professionals.

 

TALLER EL RUSC

Veïnat de Sant Ponç, 12   
08490 – Tordera (Barcelona)         
Apt. correus 196
Tlf. 937640150

taller@elrusc.cat

Translate »