Consell de Participació El Rusc 2018

Com cada any, a finals de curs, al Rusc celebrem El Consell de Participació, el que abans coneixíem per Assamblea de Socis.

L’objectiu és donar comptes de l’exercici anual a familiars, amics, socis, col·laboradors i institucions. Vam comptar amb la presència de representants de tots aquest sectors, agraint la presència de tots i especialment del Regidor d’Atenció Social i Serveis a la Persona de l’Ajuntament de Tordera, Àngel Pous i de la nostra comunitat germana, Els Avets de Moià.

Intervenció de l'Àngel Pous, regidor d'Atenció Social i Serveis a la Persona
Intervenció de l’Àngel Pous, regidor d’Atenció Social i Serveis a la Persona

Cada àrea i servei va tenir un temps per explicar el seu projecte, ajudats de suports visuals en la majoria de casos per fer-la més amena i entenedora a totes les persones presents.

Va conduir l’acte el Director de la Comunitat, en Pere Domènch i el va obrir amb la salutació de la Presidenta, la Montse Niño.

Per començar vam poder veure el treball audiovisual de la Jennifer Carroza, estudiant en pràctiques que va aportar la seva visió del Rusc i el treball amb les persones amb discapacitat intel·lectual.

Una breu presentació de la MEMÒRIA del 2017 a càrrec d’en Jordi Marquès, responsable de Comunicació  i un petit homenatge a en Jaume Homs, que fa tot just unes setmanes celebrava els seus 40 anys al Rusc, va donar pas a la presentació de la Llar El Brunzit, que va comptar amb la presència de la Gemma Marcé, responsable del servei i la resta d’equip i persones que hi viuen.

A continuació, l’Andrea Rodríguez, juntament amb les persones de la Llar El Petit Príncep ens mostrava el seu treball durant l’any 2017

I així mateix ho feia l’equip de la Llar El Lledoner amb el seu responsable, en Christofer Simon.

 

En Jorge ens presenta l'Anna Vilà
En Jorge ens presenta l’Anna Vilà

En Jorge Herrera, coordinador del Centre Ocupacional, va fer balanç d’aquest últim curs i va voler destacar la nova incorporació de l’any 2017, l’Anna Vilà.

Així mateix va explicar com s’estructura el servei i quines activitats es realitzen.

Actualment el Centre Ocupacional El Rusc està organitzat en dos espais diferents. El Taller El Rusc que segueix a la masia i el Taller El Lledoner, que fa la seva activitat diària a la mateixa Llar, això permet que les 6 persones que hi viuen puguin portar un ritme més adequat a les seves necessitats.

 

 

Per la seva part la Paula López, responsable del Taller El Lledoner ens va mostrar un vídeo amb les activitats que realitzen diàriament.

Va arribar el torn del Voluntariat i l’Espiritualitat, parts essencials en la vida de les Comunitats de l’Arca. Així, l’Andrea Rodríguez, responsables de Voluntariat va presentar les actuals assistents i va fer balanç de l’any.

20180707_120827
Presentació de l’actual equip d’assistents.

I la Dolors Lleal van fer la presentació d’Espiritualitat, que podeu veure AQUÍ de forma resumida.

Gairebé per finalitzar, la Yolanda Soriano, administrativa del Rusc feia la presentació econòmica de l’exercici del 2017, que podeu consultar a la Memòria 2017 o de forma més extensa a l’Auditoria de la Fundació Dr. Joan Pujol El Rusc

I per acabar va tenir la paraula el Regidor de d’Atenció Social i Serveis a la Persona de l’Ajuntament de Tordera, Àngel Pous i en Ramon Ribas, director de la Comunitat Els Avets de Moià, que juntament amb la resta del grup ens van oferir un vídeo on poder veure què han fet i com han viscut l’any 2017.

Per finalitzar, ara si, un petit exercici on cadascú podia sintetitzar amb una paraula i un dibuix en un paper el que havia passat en les dues hores anteriors, seguit d’un pica pica per a fer passar la intensa calor que ens va acompanyar durant tot el matí.

Moltes gràcies a tots els assistents i fins l’any que ve!

Entrades relacionades

Translate »