Celebració del 40 Aniversari del Rusc

Aquest dissabte 7 d’octubre més de 400 persones vàrem viure un aplec digne de recordar en la història del Rusc i m’atreviria a dir també de Tordera.

Valia la pena celebrar i gaudir festivament 40 anys viscuts  en circumstàncies  adverses i amb moments inoblidables. Sentint com, entorn de les persones amb discapacitat, es pot compartir un camí meravellós capaç de provocar una transformació fraterna en les nostres relacions socials o de veïnatge.

Les persones acollides de la Comunitat del Rusc i dels Avets de Moià amb els seus respectius monitors i voluntaris, familiars, amics i antics col·laboradors, alguns ja avis, foren els protagonistes de la festa.

En un dia radiant celebrarem una Missa d’acció de gràcies molt emotiva, sota una carpa gegant, concelebrada per Mn. Jaume Abril, Mn. Salvador, rector de Tordera, el pare Mateu dels Avets i Mn. Josep Perich consiliari del Rusc. Ens hi acompanyà un bon grup de musics que donaren relleu als cants. Hi eren present persones dels “Somriures” de Blanes i “Natzaret” de Girona, tots dos de Fe i Llum i l’Associació  Kedem? de Blanes.

Seguidament hi hagué parlaments de persones significatives com els responsables del Rusc i dels Avets, la família Pujol, els primers assistents i les primeres persones acollides, membres de l’Arca internacionalEls Geganters de Malgrat i una paella per a 400 persones ens esperaven i fou motiu per un compartir llargament entorn de les taules. El fi de festa es completà amb molta animació a càrrec del grup musical Free Kiss de Tordera.

És d’agrair la presencia de representants  de l’Arca Internacional de Jean Vanier. També hem de donar gràcies al poble de Tordera i en particular al seu Ajuntament que ens han facilitat part de la infraestructura de la festa i associacions del poble com “El Crit” deixant-nos la carpa gegant, Tordera Centre, Gelats Alemany i els Geganters de Malgrat. És d’agrair també l’ingent  treball organitzatiu dels monitors, voluntaris i persones del Rusc per aconseguir una festa que fes història sobretot per la calidesa humana que s’hi pogué trobar.

Que pels 50 anys ens hi puguem retrobar!

Mn. Josep Perich

Podeu consultar també l’Escrit que va llegir l’Ignasi Ros, nét del Dr. Joan Pujol i la Teresa Morell i l’Homilia de la celebració.

Entrades relacionades

Translate »