VISITA DEL BISBE DE GIRONA

Aquest dijous, 30 d’octubre, ha visitat el Rusc el nostre bisbe de Girona; Francesc Pardo i Artigas.
 L’hem convidat amb motiu del 50è aniversari de l’inici de l’ Arca.
La
seva visita s’ha circumscrit a participar en la reunió comunitària
del darrer dijous de cada mes, a les 9’30 h. L’acompanyava el seu
secretari, el diaca Joan Robé.

Durant la xerrada al Pou.

A l’inici, en Pere Domenech ens posà al corrent de les darreres noticies comunitàries. Seguidament el José Maria amb el Christofer ens relataren la seva recent participació en la gran festa de l’Arca Internacional a Paris, amb 3.000 membres de totes les comunitats del món. Es donà la paraula al bisbe Francesc que, en un to molt planer, ens comentà la seva coneixença de l’Arca a partir del nostre fallit projecte de Can Calet a Granollers, quan ell n’era el rector.
Férem reunions a casa seva i li demanàrem que beneís la masia. També ens ha recordat la visita que feu al Rusc ara fa dos anys.
El nucli de la seva intervenció la dedicà a desgranar el que fa al llarg d’un dia qualsevol, començant per llevar-se a les 6 del matí.
Anecdòticament ens ha relatat detalladament una important operació quirúrgica d’esòfag que ha sofert i sembla haver superat. En aquest terreny confidencial ens ha explicat com després de molts anys de ser soci del Barça, va escriure al seu president dient-li que no posaria més els peus al Camp Nou si no es treia de la samarreta dels jugadors l’anunci: Qatar. Considera que Qatar és un país on els drets humans més elementals no són respectats, particularment vers els immigrants.
Es feu un torn de preguntes i s’acabà amb la pregària.
També hi ha estat present el nostre amic Alain Saint-Macary.
Després d’un petit refrigeri se l’acompanyà al Brunzit perquè visualitzés com és una de les dues llars que tenim a Tordera.
A les 12’30 h. ha retornat cap a Girona, després de felicitar-nos per la tasca solidària i evangèlica que el Rusc està portant a terme.

Entrades relacionades

Translate »