IV Setmana de la Discapacitat

La Setmana de la Discapacitat és una de les activitats anuals del Rusc i la celebrem coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el 3 de desembre.

Aquí podeu veure un recull d’imatges de les diferents activitats.

Un dels objectius és trobar espais per a reflexionar sobre temes que ens preocupen i ens afecten directament. En anteriors edicions hem parlat sobre els drets de les persones amb discapacitat, el voluntariat social o la ceguera amb la participació de col·lectius i persones molt properes o que treballen en els corresponents camps.

cartell jpgAquest any hem parlat de la Malaltia Mental, que ens afecta directament com a col·lectiu. Amb la participació de la Míriam Clopés, que va presentar el seu llibre “El meu pare té una malaltia mental” juntament amb la Unitat Canina Goss.o.sk9. També va intervenir el Dr. Eduardo Fleitas, metge psiquiatre i la Fundació El Molí d’en Puigvert, que treballa directament amb aquest col·lectiu.

A més, durant tota la setmana, a la Biblioteca de Tordera, es va poder visitar l’Exposició de treballs de les persones amb discapacitat intel·lectual del Rusc sobre la malaltia mental.

Un altre dels objectius és sensibilitzar a la població i reivindicar els nostres Drets com a persones i com a col·lectiu. Per això cada any llegim el Manifest del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Aquest any, comptant un cop més amb el suport de l’Ajuntament de Tordera, es va fer la lectura davant del consistori. AQUÍ podeu escoltar-lo gràcies a Ràdio Tordera.

Seguint en la línea de voler mostrar la nostra realitat, es va organitzar una Jornada de Portes Obertes per compartir una estona junts i conèixer més d’aprop el nostre dia a dia en les xerrades informatives de cada Llar.

I el diumenge 2 de desembre es va fer una Festa al Rusc oberta a tothom.  Vam preparar una activitat d’iniciació a l’orientació i una caminada popular perquè tothom hi pugués participar, amb la col·laboració, un cop més, del Club Esportiu Tordera i una masterclass coreogràfica a càrrec de la Merche Expósito. Per agafar forces hi va haver una butifarrada popular i a la sobretaula vam poder ballar amb la música de Frankie!

La del 2018 ha estat la quarta edició. Podeu consultar les tres anteriors en els següents enllaços i la valoració que en fem d’aquesta AQUÍ

setmana de la discapacitat

Ok! (11)

cartell jpg.

Entrades relacionades

Translate »