IV Setmana de la Discapacitat

cartell jpgCom cada any, al voltant del dia 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, al Rusc organitzem la Setmana de la Discapacitat. Enguany celebrarem la quarta edició.

Un dels objectius és trobar espais per a reflexionar sobre temes que ens preocupen i ens afecten directament. En anteriors edicions hem parlat sobre els drets de les persones amb discapacitat, el voluntariat social o la ceguera amb la participació de col·lectius i persones molt properes o que treballen en els corresponents camps.

Aquest any parlarem de la Malaltia Mental, que ens afecta directament com a col·lectiu. Amb la participació de la Míriam Clopés, que presentarà el seu llibre “El meu pare té una malaltia mental” juntament amb la Unitat Canina Goss.o.sk9. També intervindrà el Dr. Eduardo Fleitas, metge psiquiatre, la Fundació El Molí d’en Puigvert, que treballa directament amb aquest col·lectiu i membres del Rusc que donaran la visió de la nostra entitat envers la malaltia mental. Serà el 3 de desembre a les 19h. a la Biblioteca de Tordera.

A més, durant tota la setmana, a la Biblioteca de Tordera, es podrà visitar l’Exposició de treballs de les persones amb discapacitat del Rusc sobre la malaltia mental.

Un altre dels objectius és sensibilitzar a la població i reivindicar els nostres Drets com a persones i com a col·lectiu. Per això cada any llegim el Manifest del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Aquest any, comptant un cop més amb el suport de l’Ajuntament de Tordera, farem la lectura davant del consistori a les 12 del migdia del dia 3 de desembre.

Seguint en la línea de voler mostrar la nostra realitat, qui ho vulgui podrà acostar-se a alguna de les nostres llars, El Petit Príncep, El Lledoner o El Brunzit, el dia 30 de novembre en la Jornada de Portes Obertes on podrem compartir una estona junts i coneixer més d’aprop el nostre dia a dia en les xerrades informatives de cada llar.

I el diumenge 2 de desembre farem una Festa al Rusc oberta a tothom, per passar un dia amb els nostres familiars i amics. Hem preparat una activitat d’iniciació a l’orientació i una caminada popular perquè tothom hi pugui participar, amb la col·laboració, un cop més, del Club Esportiu Tordera i una masterclass coreogràfica. Per agafar forces hi haurà una butifarrada popular i a la sobretaula tindrem música per ballar amb Frankie!

Esperem que aquestes propostes siguin del vostre interés, us esperem a la IV Setmana de la Discapacitat del Rusc!

*Descarrega’t el cartell en PDF clicant AQUÍ

Entrades relacionades

Translate »