FORMACIÓ UCRAÏNA

Del passat 30 de gener al 7 de febrer, l’Erika i en Jordi del Rusc i la Sònia de Moià vam estar a Ucraïna, en una formació de l’Arca. Va ser una setmana bastant intensa, una molt bona experiència i vam combinar uns dies de turisme i uns dies de formació.

Vam arribar a Kiev, la capital d’Ucraïna i vam passar-hi tres dies.

Tot i que anàvem ben preparats i conscienciats feia MOLT FRED!!!! La ciutat estava tota blanca i els carrers glaçats.

El dimarts vam agafar un tren i després de 10 hores vam arribar a Lviv, la ciutat on es feia la formació.

Tot i que aquí els dies eren més clars i assoleiats, el fred encara era més intens.

L’endemà ens vam trobar amb la resta dels participants de la formació al Convent dels Pares Redemptors, on vam fer la formació i on ens vam allotjar.
La rebuda de la Comunitat d’Ucraïna va ser molt bona i de seguida vam anar coneixent a la resta de participants.

La formació anava destinada a monitors de tallers. Hi havia gent de l’Arca de Suïssa, d’Itàlia, de Croàcia, d’Eslovènia, d’Hungria, a més de nosaltres i de l’encarregada de donar la formació, que venia de l’Arca de París. Es va fer en anglès i en francès, així que també hi havia traductors.
El primer dia vam fer les presentacions dels diferents tallers.
L’endemà al matí vam anar a veure un taller de la Comunitat de Kovcheh, a Lviv. Allà ens van ensenyar com feien els seus collarets, espelmes, postals i icones de fusta molt ben treballades.

A la tarda van venir a fer-nos un taller sobre la relació i la comunicació no verbal, el psiquiatre i amic de la comunitat Oleg Romanczuk, i una persona amb discapacitat, molt interessant.

Més tard la formació va anar a càrrec de Marie Posner. Amb ella vam treballar la relació pedagògica i l’organització dels tallers ocupacionals.

I després de sopar ens van preparar diferents tallers perquè nosaltres poguèssim participar-hi. Hi havia tallers de collarets, de brodats, de massatges i d’icones de fusta. En acabar, una petita pregària per acabar el dia.

L’endemà al matí vam anar a visitar un hospital psiquiàtric estatal, a la mateixa ciutat, on es feien evidents els pocs recursos de que disposen.
A la tarda vam seguir amb la formació de Marie Posner i a la nit ens van regalar una visita guiada pel centre de Lviv (sota un fred increïble!) i vam anar a sopar tots junts a un restaurant.

L’endemà al matí van marxar una part dels participants i els que ens vam quedar vam fer una petita avaluació de la formació. I per acabar, jocs i balls tradicionals ucranians. Tot amenitzat per Sr. Lucia, l’ànima de la comunitat ucraniana.

A la tarda uns quants ens vam quedar encara a Lviv i vam aprofitar per anar a un petit mercat tradicional al centre de la ciutat. I a la nit vam sopar junts per acomiadar-nos.

L’últim dia ens esperava un viatge de tornada molt i molt llarg, amb parada a Kiev i a Praga, per arribar a Barcelona ben entrada la mitjanit.

Volem donar les GRÀCIES al Rusc per haver tingut l’oportunitat de viure aquesta experiència. Als nostres companys del Taller que han hagut de multiplicar esforços durant aquesta setmana.
A Sr. Lucia i tota la Comunitat de Kovcheh d’Ucraïna per l’esforç que comporta organitzar-ho i per la gran acollida que vam tenir. A Odile per la bona organització i a tots els que han fet possible aquesta formació.
I també volem enviar una forta abraçada a tots els companys de les diferents comunitats i esperem retrobar-nos un altre cop!

ADÉU, ADIÓS, GOOD BYE, AU REVOIR, AUF WIEDERSEHEN, ADIJO, ZDRAVO, CIAO, ODIK PONT, TA APRYMEHTYE!!!

Entrades relacionades

1 comentari

  • Chavales tengo que decir que esta muy currada esta presentación de vuestro viaje a Ucrania,creo que es una buena manera de darlo a conocer a los demás y así también gracias a nuestro blog, lo podreis tener siempre presente en el recuerdo.

Translate »