En record de l’Alain Saint-Macary

Aquesta setmana coneixem la trista notícia de la mort de l’Alain Saint-Macary, “co-fundador” de les Comunitats de l’Arca, amic i referent per a moltes persones d’El Rusc i d’Els Avets, que el van conèixer en la seva etapa d’acompanyament a les nostres comunitats. El Rusc no s’entendria tal com és ara, sense la petjada que hi va deixar l’Alain.

oznor
L’Alain a l’última visita que va fer a El Rusc.

Solia venir de visita a la comunitat i en una d’aquestes, l’any 2011, recordava com va ser el primer cop que va aterrar a El Rusc.“Vaig sentir alegria de trobar gent coneguda amb qui abans havia tingut contacte. D’una altra banda preocupació de veure la situació en que es trobava la comunitat, que no era molt bona. Em va agradar molt el sentiment de confiança de tots”. 

Va conèixer de casualitat el Dr. Joan Pujol l’any 1973, però no és fins l’any 2001 quan ve a viure a El Rusc i passa quatre anys a la llar. “Amb en Pere i la Magda fem un equip i coordinem Tordera i Moià. Dos anys abans la directora d’El Rusc m’envia una carta, en aquell moment jo tenia responsabilitats a nivell internacional a l’Arca, i em va proposar acollir-me 4 anys aquí. Em demana ajuda per poder fer llaços amb la gent que hi havia al Rusc, perquè hi havia molts canvis i la gent no es quedava a viure a El Rusc. Aixó em va agradar perquè no era una tasca en concret, és molt important a l’Arca”.

I d’aquesta manera, poc a poc, és com l’Alain fa un llaç molt fort amb la Comunitat i es converteix en una persona molt estimada. Segueix llavors la relació a distància ja que s’estableix a Trosly, però segueix sempre atent a la vida d’El Rusc i d’Els Avets.

Avui ens sentim tristos per aquesta notícia. El recordarem i serà sempre una persona molt important en la història de la nostra comunitat.

Descansa en Pau.

*Podeu llegir l’entrevista sencera que li vam fer a l’Alain en motiu de la seva visita a El Rusc, clicant AQUÍ

Entrades relacionades

Translate »