En Jaume, més de mitja vida al Rusc

Els primers anys d'en Jaume al Rusc
Els primers anys d’en Jaume al Rusc

En Jaume Homs és, actualment, la persona acollida més antiga del Rusc. Té una memòria prodigiosa que li ha permès recordar-nos a tots que acaba de complir 40 anys a la comunitat!

Fill d’Hostalets de Balenyà, arriba l’any 1978 a l’edat de 31 anys i viu els inicis de la comunitat al costat de la família Pujol, les primeres persones acollides i els primers assistents. En aquella época El Rusc vivia bàsicament dels donatius i de la providència. D’aquella primera época recorda en Joan Pujol, en Tonescu, en Pere Xifra, en Josep Roca i en Josepín, juntament amb el Dr. Joan Pujol, la Teresa Morell i la seva filla Núria amb l’Àlex i l’Isaac que eren ben petits.

La comunitat anava creixent i es sostenia en dos pilars fonamentals: el treball i l’acollida.

En Jaume recorda la feina amb el bestià: porcs, gallines, cunills i més tard ànecs. I com anaven a vendre els ous a Tordera, quan en teníen 50 o 60 els portaven a Can Nassos a vendre’ls. També era important la feina del camp. Fèien mongetes, tomàquets, pebrots, etc…per al consum de la casa.

Poc a poc, però, es volgué anar passant d’una relació assistencial amb les persones acollides a una altra més vivencial on es vetllava pel creixement integral de la persona.

En Jaume és història viva del Rusc i ha participat de tota l’evolució fins arribar a l’actualitat. Ha viscut al Rusc, al Brunzit i al Lledoner. Recorda que quan vivia al Rusc sempre havia d’estar pendent de la furgoneta per baixar a Tordera i com que fumava molt sovint patia per no quedar-se sense tabac. Ara assegura que està molt bé al Lledoner, amb un grup reduït i tranquil. Ha compartit hores de treball, celebracions i confidències amb infinitat de companys, monitors i assistents.

Moltes felicitats Jaume i per molts anys més!

 

Entrades relacionades

Translate »