Connectem amb La Roureda

Aquest Juny hem creat lligams amb l’escola La Roureda a través del curs de 5è de primària. Mitjançant el projecte que van emprendre els nens de crear una cooperativa, destinant una part dels beneficis extrets de la venda dels productes elaborats, ens hem conegut.

La tutora del curs, la Pili, va contactar amb El Rusc per fer-nos saber el seu propòsit, convidant-nos a l’escola per poder-nos-ho explicar.  Així que un dia vam organitzar un petit grup per anar-los a conèixer, i d’aquesta manera també, poder explicar el nostre projecte d’entitat i fer-los una petita exposició del nostre dia a dia com a col·lectiu.

IMG-20170524-WA0018L’experiència va estar genial, fàcilment vam crear una relació màgica, tant per part dels nens de l’escola, com dels nois del Rusc, van mostrar una predisposició per l’entesa fabulosa i molt oberta. L’acolliment que vam rebre per part del grup i de l’escola va ser immillorable, ens van fer sentir molt a gust i ens van transmetre les ganes d’iniciar una relació afectiva, ja que ens van demostrar l’ interès en conèixer la nostra realitat com a col·lectiu de persones amb diversitat funcional.

Un cop a l’aula, ens van poder explicar els seu projecte, detallant cadascun dels passos que havien haver de seguir per formar la cooperativa, mostrant-nos els productes elaborats per poder vendre, compartint amb nosaltres les diverses dificultats que van poder viure en tot el procés, i finalment, convidant-nos a poder-los visitar el dia de la venta al Mercat de Tordera el dia programat.

Realment vam quedar sorpresos de la tasca que havien desenvolupat i sobretot molt i molt agraïts per haver pensat en nosaltres pel destí de part dels beneficis obtinguts.

IMG-20170524-WA0022Però no podíem acceptar la seva voluntat sense abans haver exposat nosaltres el nostre projecte com a entitat. Així que, amb ajuda d’imatges, els nois del Rusc van poder explicar la seva realitat i com es desenvolupen en la seva vida diària, tant en l’ocupació terapèutica, com en l’oci i el seu dia a dia. I com a agraïment per pensar en nosaltres, vam donar unes xapes preparades pels nois, com a record de la trobada.

Les reaccions d’ambdues parts va ser similar, tant pels nens com pels nois va ser sorprenent, amb moltes ganes de seguir la relació i amb moltes ganes d’una altra trobada.

Un cop es van vendre els productes, vam poder tornar a l’escola a fer el donatiu del recaptat per la cooperativa. Un altre cop va ser màgia el que es va viure, el retrobament va ser molt esperat i les cares d’il·lusió de tots eren molt emotives. La trobada va anar molt bé, ens van tornar a fer una exposició de tot el projecte, aquesta vegada amb imatges i explicacions per parts de tots els alumnes, i ens van donar la part econòmica que havien destinat pel Rusc, i un record de la primera trobada que vam tenir ple de dedicatòries.

IMG-20170524-WA0021

No sé si es pot percebre amb aquestes paraules, però realment la connexió entre tots va ser molt i molt emocionant, i per aquest motiu, un cop finalitzat l’estiu i torni a iniciar-se el curs al setembre, esperem una tercera trobada, aquesta vegada al Rusc, per poder mostrar amb més sentit, la nostra realitat.

Així que…

 

US ESPEREM NOIS!!!!!

Entrades relacionades

Translate »