Calçotada al Rusc

20160203_132008
Mn. Jaume, en Jorge i en Miguel preparant els calçots.

El dimecres passat, aprofitant la visita setmanal de Mn. Jaume Abril, que ens ajuda a mantenir el nostre hort, vam fer una calçotada, un àpat comunitari amb fortes connotacions de festa i trobada.

Aquest any, el grup d’hort del Taller ha sembrat els calçots, una varietat de cebes tendres que es mengen escalivats amb Romesco (aquesta salsa és pròpia del Camp de Tarragona).

 

 

20160203_135541
En Juanito en acció.

Durant el matí vam preparar els calçots i els vam fer al foc mentre la Rosa preparava el Romesco. I ens els vam menjar a l’hora de dinar. Els calçots s’han de pelar, sucar bé a la salsa romesco i ja es poden menjar!!!

Júlia: A mi el que m’agrada més és la salsa, estava boníssima! M’agradaria tornar a repetir un altre cop. No els vaig poder pelar, en Jordi em va ajudar.

Jordi Gual: Els calçots els vam plantar nosaltres, els de l’hort, amb el Mn. Jaume i la Erika. Es fa un forat a terra i es planten, es deixen bastant de dies fins que es poden desenterrar. Aquest any han sortit molt bé.

Marc: Estaba muy bueno. La Erika me ayudó a pelarlos. La salsa también estaba muy buena, no me acuerdo como se llama. Quiero volver a repetir. Yo mojé mucho pan y la Yolanda se quedó sin, jajaja

Pilar: Primer s’agafa el calçot, després es pela, es mulla a la salsa, s’aixeca el braç i cap a la tripa!

Sergio: Me gustó mucho comer calçots. Un dia los comí con el papa, le gustan mucho, me ayuda a pelarlos. A la mama no le gustan, un poquito.

20160203_140208
L’Aurora, Mn. Jaume i la Yolanda amb el seu tresor!
20160203_135525
La Maria i en Marc llepant-se els dits!

 

 

 

Entrades relacionades

Translate »