PREMI “PACEM IN TERRIS” PER A JEAN VANIER

Jean Vanier va rebre a Trosly el premi internacional “Pacem in Terris” el 7 de juliol de 2013.

Un premi creat el 1964, un any després de la publicació de l’encíclica del Papa Joan XXIII, per a honorar als artífexs de la pau i de la justicia. Va mencionar que, normalment, els guardonats pel premi havíen d’anar a Davenport per recollir el seu premi, i que aquest any, per primer cop, el premi sortia dels Estats Units d’Amèrica!

 

“Quan diuen que m’honoren amb aquest premi, no sóc jo, sino totes aquestes persones amb discapacitat, tots els que viuen a la llar de l’Arca a Belfast, a Betlem… els honorats.

Quan mencionen a totes les persones que han rebut aquest prestigiós premi, i afegeixen que sis d’elles també han rebut el Premi Nobel de la Pau, tinc ganes de dir-los: Però, perquè han anat a buscar algú com jo? Jo no sóc un fundador, simplement vaig començar alguna cosa que se m’escapà de les mans. Som una comunitat de persones una mica boges, que mengen bé, beuen bé, que sovint celebren festes i que canten ben alt i desafinant! Persones que resen, potser no tant com altres, però que resen i que escolten a Sant Pau quan diu “Déu ha escollit allò feble i boig en el món per a confondre als forts i als savis”.

Entrades relacionades

Translate »