EXCURSIÓ A LA FÀBRICA DE GALETES TRIAS

El passat 1 d’Abril, el grup de les “tonyines” del taller vam fer una excursió a Santa Coloma de Farners per visitar la fàbrica de Galetes Trias. Ens va fer un dia genial i vam anar acompanyats per la Sra. Àngela Martínez, mare de la nostra monitora Mònica, que sempre que pot, ens dóna un cop de mà a la comunitat de forma voluntària.

Pels que no l’hagueu anat a visitar, aquesta fàbrica es va fundar l’any 1908 pel Sr. Joaquim Trias. L’ingredient principal de les galetes és l’atmetlla. La resta són també 100% naturals: farina, sucra i ou. La única galeta que es fa encara manual és el torronet. Actualment han incorporat nous ingredients com la xocolata i el coco.

Es fan també per persones diàbètiques. Dins el museu es pot veure el despatx del Sr. Joquim Trias, la maquinària antiga que es feia servir, el forn de llenya, una representació de la pastisseria en els seus inicis i un sortit de diferents caixes que s’han anat dissenyant per a la seva distribució.

Ha estat tal l’èxit de les galetes que actualment són comercialitzades arreu del món. El 2008 ja va fer els 100 anys!! Estem molt contents d’haver-ho anat a visitar perquè ha estat molt interessant i ens han atès i rebut molt bé. Animem a tothom a que s’hi passi.

Un cop vam sortir vam anar al centre del poble a fer un passeig i conèixer de prop la pastisseria Trias.

Alguns, fins i tot, ens vam fer fotos.

Després vam anar a dinar al Parc de Sant Salvador que es troba molt a prop del poble. Té una gran extensió i una font picant molt coneguda. Degut a que encara els arbres no están florits vam haver de buscar desesperadament un lloc on refugiar-nos de l’intensa calor que feia. Sort d’un enorme avet que tenia a sota dos bancs, allà ens vam poder posar a dinar. Els únics que es van atrevir a dinar sota el sol van ser en Gual i la Magda.

De tornada cap al taller vam fer una parada a Hostalric per fer un cafetó. Va ser un dia rodó!! Avui dia 13 em fet una de les nostres reunions i em convidat a tots els nostres companys i a la resta de monitors a tastar les galetes que vam comprar. A tots els han agradat molt!! Ara estem esperant a que arribi el dia 23 de Maig que tenim preparada una altra sortida.

Entrades relacionades

1 comentari

  • Hola a tots, soc la Irene, i l'excursió a la fàbrica de
    les galetes Trias, també em va agradar i m'ho vaig passar
    molt bé.

    Adéu a tots.

    IRENE.

Translate »