V Setmana de la Discapacitat d’El Rusc

Com cada any, al voltant del 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, des d’El Rusc ens fem més visibles.

Per això organitzem la Setmana de la disCapacitat, per mostrar les nostres capacitats i aportar valor al nostre entorn. Paraules com DIVERSITAT, INCLUSIÓ, DRETS o PARTICIPACIÓ han d’estar presents en la nostra realitat i volem que destaquin aquests dies.

Hem organitzat quatre activitats encaminades a aconseguir aquests objectius. Obertes a tothom i amb la idea que siguin el més participatives possible.

La primera va ser un Debat, el 29 de novembre, a les 19h. a la Biblioteca de Tordera. Vam parlar sobre el vocabulari que utilitzem en el col·lectiu de les persones amb discapacitat. És un vocabulari inclusiu? Estem còmodes amb certes expresions? Ens sentim etiquetats? Com volem que ens anomenin?

Sota el títol «I tu, com m’anomenes? L’ús del vocabulari en el nostre col·lectiu» hem abordat totes aquestes qüestions que tenim damunt la taula des de fa temps i hem sentit la veu de les persones acollides d’El Rusc, familiars, persones properes, professionals, etc.

Per això ens van ajudar quatre persones, cadascuna amb la seva visió i experiència. Vam comptar amb l’Asun Pie, professora del Departament de Psicologia i Educació de la UOC, l’Óscar Martínez Rivera, professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL), Margarita Alonso Guevara, membre de l’Oficina de Vida Independent i Montse Cardona, directora de la Fundació Tresc.

La segona activitat la vam realitzar conjuntament amb Fridays For Future Tordera i l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Tordera. Fer activitats amb altres entitats o col·lectius, com en aquest cas, ens permet crear llaços i relacionar-nos de forma natural amb altres persones. També ens permet aportar valor a Tordera i mostrar les nostres capacitats.

«Mou-te pel Futur» va ser la nostra proposta per posar un granet més de sorra en la millora del medi ambient,  organitzant una recollida de brossa a l’espai públic de Tordera. Va ser el dia 30 de novembre, a les 10h. al Parc de la Sardana. Vam anar caminant fins al Parc Prudenci Bertrana i de tornada al Parc de la Sardana amb tota la brossa vam fer un petit taller de reciclatge obert a tothom.

El diumenge 1 de desembre vam gaudir de la col·laboració del Cor Ars Nova Lloret que ens va oferir un Concert a l’Esglèsia de Tordera, a les 13h., després de la missa.

I l’última activitat la vam realitzar el 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Vam llegir un Manifest davant de l’Ajuntament de Tordera on vam exposar la nostra visió de la situació que viu el nostre col·lectiu i les persones que en formem part. Aquest any l’hem preparat amb la participació de les persones acollides que han volgut participar-hi i l’ajuda dels educadors d’El Rusc.

Moltes gràcies als que hi heu participat i col·laborat i fins l’any que ve!

Entrades relacionades

Translate »