Carta Fonamental de les Comunitats de l’Arca

Comencem el 2020 engegant un projecte conjuntament amb totes les Comunitats de l’Arca del món, que consisteix en repensar i reformular la Carta Fonamental a través d’un procés participatiu.

Un grup al Taller començant a treballar la Carta Fonamental
Un grup al Taller començant a treballar la Carta Fonamental

Una mica d’història: La primera redacció de la Carta es va formalizar l’any 1973. Però va ser el 1993 quan es va unificar, per tant, aquesta es considera la primera carta. Es va redactar en un context marcadament religiós. Actualment, a l’Arca, s’obre un interessant debat sobre l’espiritualitat, que pretén quedar reflexat a la nova Carta Fonamental.

El Procés participatiu: La idea és fer una consulta per a la nova redacció de la carta, on quedi reflexat tot el que ens uneix. Buscar eines comunes per a realitzar un procés de participació inclusiu en el que puguin participar totes les persones de la comunitat. Es tractaria de buscar un llenguatge comú. Buscar una nova manera d’anomenar les coses essencials per poder incloure a les persones acollides. Decidir quins espais o moments serien els més adequats pera a realitzar les dinàmiques i recopilar la informació.

En Miguel i en Jordi elaboren el projecte amb l'ajuda de material adaptat.
En Miguel i en Jordi elaboren el projecte amb l’ajuda de material adaptat.

Encara que existeix un marc específic per aquest procés, cadascú pot utilitzar diferents maneres d’acord amb la seva realitat cultural. Cada etapa oferirà una sèrie de preguntes per a reflexionar i compartir.

A cada comunitat hi ha una persona recurs que ha d’estar atenta als detalls i aprofitar els recursos quotidians per a crear contingut amb la finalitat de crear petites perles o càpsules.

La nostra carta serà com un regal preciós fet de llavors de saviesa, pedres precioses de les nostres vides, provinents de tots els països de la Federació, enllaçades amb un fil que els dota de coherència i significat.

Teniu més informació a la pàgina de l’Arca Internacional.

Entrades relacionades

Translate »