Identitat i Missió

 

40eEl Rusc va nèixer com una comunitat per acollir i oferir una llar digna per a persones amb discapacitat intel·lectual, com una comunitat de fe, opció que passava per tenir un estil de vida auster, ecològic i espiritual.

Des dels seus inicis i durant tot el seu recorregut, El Rusc ha estat vinculat a la filosofia de l’organització de l’Arca, fundada per Jean Vanier, que defineix la seva Identitat i Missió en el document anomenat Carta Fonamental de les Comunitats de l’Arca

IDENTITAT: Som persones amb o sense discapacitat que compartim la vida en comunitats que pertanyen a la Federació Internacional de l’Arca. Les relacions mútues i la confiança estan en el nostre cor i en el nostre camí que fem junts. Reconeixem el valor únic de cada persona i la necessitat de la relació entre tots.

LA NOSTRA MISSIÓ: Donar a conèixer els dons de les persones amb discapacitat intel·lectual que es revelen a través de relacions mútues transformadores. Fomentar un ambient comunitari inspirat en els valors essencials de la nostra història i que respongui a les necessitats canviants dels nostres membres. Ens comprometem a treballar junts, des de les diferents cultures, en favor d’una societat més humana.