Present avui en 35 països d’arreu del món, L’Arca Internacional unnamedtreballa estretament amb persones que tenen una discapacitat intel·lectual, de manera que cadascuna pugui exercir plenament el seu paper en la societat.

Transformar els somnis en realitat, és allò que cadascuna de les 147 comunitats de l’Arca volen oferir als seus membres, tinguin o no una discapacitat, oferint-los un suport personalitzat per descobrir, desenvolupar i compartir els seus talents únics i de vegades ocults.
Les persones són convidades a participar plenament en una vida comunitària, tant en les llars com dins d’altres llocs d’acolliment, en funció de les necessitats específiques i de les expectatives de cadascú. Més que incloure, es tracta de buscar una plenitud de vida.

Més informació: www.larche.org

Documentació:

Jean Vanier, fundador de les Comunitats de l’Arca

portrait1-300x166Filòsof, escriptor i humanista de renom, Jean Vanier és, no obstant això, conegut principalment per ser el fundador de dues organitzacions internacionals consagrades per a les persones amb discapacitat intel·lectual: L’Arca i Fe i Llum. Les 147 comunitats de l’Arca en 35 països i les 1600 comunitats de Fe i Llum en 80 països, són veritables laboratoris de transformació humana on tots i cadascun dels qui han tingut l’experiència de viure amb les persones amb algun tipus de discapacitat, surten completament transformats pel que han rebut i per la inavaluable riquesa de les relacions humanes que han pogut establir.

Jean Vanier s’ha convertit en un ferm defensor dels pobres i de les persones més febles de la nostra societat. A més de promoure la tolerància, els drets humans i les relacions amb les persones discapacitades, Jean Vanier ens convida a reconèixer els dons i els ensenyaments que aquestes poden aportar a la societat una vegada que són acollides i, evidentment, estimades.

Més informació: www.jean-vanier.org

 

Documentació: